Верифицирано

Комуњарите ја уништија државата заедно со шиптарите

21:48 Feb 19 2023 Скопје

Опис
На ден 19.02.2023 година, во 21:48 часот, е нотиран е говор на омраза поради различна етничка и различна политичка припадност од твитер профилот @PitarSk_. Во твитот пишува „Комуњара проклета Северџанско Бројлерска ја уништија Македонија заедно со Шиптарите“.
Повеќе податоци
Кривични дела: Предизвикување омраза раздор или нетрпеливост врз национална расна верска и друга дискриминаторска основа

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Твитер

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0