Верифицирано

Во Македонија нема место за педери, шиптари, транџи

19:05 Apr 5 2023 Скопје

Опис
На ден 05.04.2023, во 19:05 часот, регистрирано е говор на омраза поради сексуална ориентација и родов идентитет, социјално потекло и етничка припадност од твитер профилот @Seirbey. Во твитот на авторот пишува „Во Македонија нема место за педери, лезбејки, транџи, цигани, црнци и кинези. И Шиптари, ќе заборавев за малку. И Северџани бе да бе.“
Повеќе податоци
Кривични дела: Ширење на расистички и ксенофобичен материјал по пат на компјутерски систем

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Твитер

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0