Верифицирано

Говор на омраза поради сексуална ориентација и родов идентитет

21:14 Jun 30 2019 Скопје

Опис
На ден 29.06.(Сабота)2019 година, на социјален медиум - фејсбук е напишана објава на профил од корисник на социјалната мрежа. Објавата содржи текст со говор на омраза поради сексуална ориентација и родов идентитет.
Објавата гласи :
'' Читам статуси и гледам слики " На Скопје му се случи љубов "
Да му се случи педерско - хомосексуална љубов.
Мајката ваша педерска како не ве испоутепаа сите да ве снема... ''
Повеќе податоци

Место каде се случил говор на омраза

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0