Верифицирано

Ако педерлукот не е болест, зошто промена на пол да се финансира од ФОНД?

13:31 Jun 27 2019 Скопје

Опис
На ден 27.06.2019-та година, во 13:31 часот е нотиран говор на омраза поради различна сексуална ориентација и родов идентитет, објавен од твитер профилот @StojkoMojov. Споделениот став е во однос на најавената, па повлечена мерка на Министерството за здравство, промената да полот да падне на товар на Фондот. Авторот прашува „ако педерлукот не е болест зошто тогаш промена на пол да биде финансиран од Фондот за здравство?“
Повеќе податоци
Вие сте: Сведок

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Твитер

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0