Верифицирано

Свесно на Собранискиот канал се мешаат македонски и шиптарски да не се следи дебата

21:08 Dec 25 2020 Скопје

Опис
На ден 25.12.2020-та година во 21:08 часот, од твитер профилот @izgledakevrne е забележан говор на омраза поради етничка припадност. Во твитот пишува „Свесно на Собранискиот канал мешаат македонски и шиптарски јазик да не може да се следи дебата. Обично шиптарскиот преведувач е поглсен од говорникот и ако не знаеш шиптарски не можеш да пратиш.“
Повеќе податоци

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Твитер

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0