Верифицирано

Смрт за педери, смрт за Евреи

16:17 Apr 5 2023 Скопје

Опис
На ден 05.04.2023-та година, во 16:17 часот, регистриран е говор на омраза поради сексуална ориентација и родов идентитет, етничка припадност, религија и религиско уверување како коментар од твитер профилот @KaiserW31928386, во кој пишува Педеришта све да ви ебам СМРТ ЗА ПЕДЕРИ СМРТ ЗА ЕВРЕИ“.
Повеќе податоци
Кривични дела: Ширење на расистички и ксенофобичен материјал по пат на компјутерски систем

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Твитер

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0